Спеціальні потреби

Спостерігачі: референдум у Південному Судані дійсний


Підрахунок бюлетенів референдуму про незалежність Південного Судану
Підрахунок бюлетенів референдуму про незалежність Південного Судану

Міжнародні спостерігачі схвалили перебіг референдуму про незалежність Південного Судану. Європейський Союз заявив у понеділок, що цілотижневе голосування про майбутнє країни було дійсним і відбулося на загал мирно.

Група спостерігачів, яку очолював колишній президент США Джиммі Картер, також заявила, що голосування «відповідало міжнародним стандартам».

Центр Картера заявив, що, беручи до уваги попередні результати, «як здається, майже напевно» переважно християнський і анімістський Південь відокремиться від загалом мусульманської Півночі.

Повідомлення про остаточні результати не очікують раніше початку наступного місяця. Якщо населення регіону схвалить запитання на референдумі, тоді у липні цього року Південний Судан він стане незалежною державою.

За повідомленням інформаційного агентства Ассошіейтед Пресс, попередні результати з десяти виборчих дільниць вказують, що – із 30 тисяч бюлетенів – майже 96% учасників референдуму проголосували за незалежність. Експерти передбачають, що результати голосування по всьому Південному Судану будуть подібні.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG