Спеціальні потреби

Колишні повстанці і солдати в Дарфурі повертаються до цивільного життя


Солдат миротворчих військ ООН в суданському Дарфурі
Солдат миротворчих військ ООН в суданському Дарфурі

Місія ООН в суданському регіоні Дарфур повідомила про початок кампанії з метою роззброєння та реінтеграції понад 400 колишніх бойовиків з обох сторін багаторічного конфлікту між повстанцями і урядовими солдатами.

Згідно з повідомленням, кампанію розпочато в понеділок в Ель-Фашері в Північному Дарфурі та що вона стосується як солдатів суданських збройних сил, так і кількох повстанських угруповань.

Учасники реінтеграції будуть піддані перевірці безпеки та медичному і психологічному обстеженню. Програма також включає підготовку до реінтеграції в суспільство, професійну підготовку та фінансову допомогу, яка має уможливити колишнім бойовикам легше повернутися до суспільства.

Кампанія у Північному Дарфурі розпочинається через два місяці після того, як подібні заходи місія провела в Південному Дарфурі, де вона працювала над реінтеграцією понад 1000 колишніх солдатів.

Повстанці у Дарфурі розпочали збройну боротьбу проти уряду у 2003 році, звинувачуючи центральний уряд у Хартумі в тому, що він нехтує потребами регіону.

Боротьба продовжувалась протягом понад восьми років. На мирних переговорах між урядом Судану і повстанцями не було досягнуто великого поступу.

За приблизними підрахунками Організації Об’єднаних Націй, в результаті конфлікту в Дарфурі понад 300 тисяч людей загинуло і 2 700 тисяч були змушені залишити свої домівки. Суданський уряд твердить, що загинуло лише 10 тисяч людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG