Спеціальні потреби

Майбутнє угоди в справі суданського району Аб’єй - непевне


Учасники переговорів в Аддіс-Абебі у справі Аб’єй
Учасники переговорів в Аддіс-Абебі у справі Аб’єй

За ознаками, досягнута сторонами попередня угода щодо послаблення напруження в спірному районі Аб’єй мабуть не буде втілена в життя. Проте, переговори в цій справі далі тривають у столиці Ефіопії.

Кореспондент Голосу Амрики Пітер Гайнлайн, який перебуває в Аддіс-Абебі, повідомляє, що питання, які були вже узгіднені на переговорах, знову стали на порядку денному.

У понеділок, Африканський Союз повідомив, що Північний і Південний Судан домовилися щодо «демілітаризації» Аб’єй, і розгорнення там ефіопських миротворців. Минулого місяця, військові сили Північного Судану встановили контроль над Аб’єй, що спонукало чимало мешканців втекти з району.

За повідомленням Гайнлайна, переговори у справі покінчення з боїми в суданському штаті Південний Кордофан також зазнали невдачі.
Представник Південного Судану Малак Аґар сказав, що угоди не досягнуто і, надії на припинення вогню немає.

У вівторок, президент Барак Обама закликав уряд Північного Судану припинити свою «кампанію залякування» мешканців прикордонного району.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG