Спеціальні потреби

Південний Судан ставить передумови для виведення своїх військ із Судану


Суданський солдат неподалік спірного кордону з Південним Суданом
Суданський солдат неподалік спірного кордону з Південним Суданом

Південний Судан висунув передумови для виведення своїх військ з міста в Судані, яке вони зайняли на початку цього тижня. Бюро президента Салви Киїра заявило, що війська залишать місто Гегліг, якщо Судан представить «виразний механізм і гарантії», що він не використає цього прикордонного району для атаки на Південний Судан.

У заяві сказано, що в районі можуть бути розташовані нейтральні міжнародні сили до часу, коли Судан і Південний Судан досягнуть угоду про цей багатий на нафту район.

Сили Півдня зайняли Гегліг у вівторок. Хартумський уряд висунув звинувачення про агресію з боку південного сусіда.

Міністр оборони Південного Судану заявив у п’ятницю, що після тижня сутичок і дедалі більшого напруження обидві країни надсилають додадкові війська у прикордонний район.

Рада Безпеки ООН закликала до припинення суичок, які викликають занепокоєння щодо можливості повномасштабної війни між обома суданськими державами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG