Спеціальні потреби

Дотримання Статуту ООН – це не “монополія Заходу”, а міжнародні зобов'язання - Речник Держдепу США відповів Лаврову


Речник Державного департаменту США Нед Прайс. Фото: AP Photo/Susan Walsh
Речник Державного департаменту США Нед Прайс. Фото: AP Photo/Susan Walsh

У Держдепі США прокоментували заяви міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про завдання Росії припинити “ монополію Заходу” на міжнародні правила. “Це не що інше, як просто ще більше гарячки, ще більше дезінформації від наших російських колег, якої останніми місяцями і так не бракувало”, - сказав, відповідаючи на запитання журналістів речник Державного департаменту США Нед Прайс.

Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram.

Свою заяву Сергій Лавров виголосив у Держдумі РФ. На його думку, необхідно припинити "монополію Заходу на визначення рамок міжнародного життя", а Захід, мовляв, “одержимий прагненням до однополярного світоустрою”.

Натомість Нед Прайс під час брифінгу для преси у середу зауважив, що Лавров очевидно має на увазі порядок, заснований на правилах, написаних міжнародним співтовариством після Другої світової війни у спробі запобігти третій світовій війні. “Це концепції, які були записані в Статуті ООН, у Загальній декларації прав людини, у міжнародному праві, і які всі держави-члени ООН… зобов’язуються підтримувати”, - сказав Прайс.

Речник Держдепу також нагадав, що саме Росія здійснює спробу нав’язати свою волю суверенним країнам: “Найбільш яскраво ми бачимо це в Україні, куди Росія направила свої [військові] сили з усією жорстокістю, щоб нав’язати свою волю народу України, усунути український уряд та позбавити Україну її суверенітету, незалежності і демократії … І це саме ті елементи Статуту ООН і міжнародного права, які Росія порушує у цьому випадку, а у деяких випадках порушує їх і далеко за межами України”.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG