Спеціальні потреби

На базі ВПС США вантажать боєприпаси для України


Військові на базі ВПС США вантажать допомогу для України, 14 вересня 2022 року
Військові на базі ВПС США вантажать допомогу для України, 14 вересня 2022 року

Військові льотчики США на базі ВПС США в Дуврі, штат Делавер, завантажують пакети боєприпасів на літак C-17 Globemaster III, який прямує до України під час місії з надання їй безпекової допомоги, повідомили в Пентагоні.

В американському оборонному відомстві зазначили, що США підтримують партнерство з Україною і водночас забезпечують поповнення власних запасів.

"Міністерство оборони працює із промисловістю над збільшенням виробництва певних спроможностей, щоб продовжувати задовольняти потреби українських сил і одночасно переконатись, що США готові захищати себе, наших партнерів та союзників", - йдеться в повідомленні Пентагону.

США надали Україні 15,8 млрд доларів військової допомоги з початку президентства Джо Байдена, згідно з урядовими даними. В середині вересня США оголосили про новий пакет оборонної допомоги обягом 600 млн дол.

В Пентагоні роз'яснили, що нова оборонна допомога включатиме боєприпаси для HIMARS, артилерії, радари, вантажні установки для транспортування важкого обладнання, системи проти БПЛА, установки для розмінування, протипіхотні боєприпаси для Claymore, стрілецьку зброю та інше.

Україна ефективно використовує зброю, яку надають США та партнери для того, щоб продовжувати контрнаступ, заявили в Державному департаменті США.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG