Спеціальні потреби

Методи фінансування візиту Бенедикта XVI до Іспанії викликають протести


Папа римський Бенедикт XVI
Папа римський Бенедикт XVI

Світські угруповання і навіть деякі духовні особи піддають критиці те, скільки коштуватиме візит папи Бенедикта XVI до Іспанії в час, коли країна переживає проблеми з приводу скорочення бюджету.

Папа римський прибуде до Мадрида 18 серпня для участі у чотирьох кінцевих днях відзначень Світового дня молоді, які влаштовує Римо-католицька церква. Як передбачається, в шестиденних відзначеннях візьме участь щонайменше мільйон людей.

Організатори Світового дня молоді підраховують, що влаштування фестивалю коштуватиме від 50-ти до 60-ти мільйонів євро, не враховуючи витрат на гарантування безпеки. За словами організаторів, 80% цієї суми покриють пожертви віруючих, а решту дадуть різні компанії та індивідуальні особи. Корпоративні спонсори можуть відтягнути 80% подарованих коштів від своїх податків, тому що іспанський уряд визнав Світовий день молоді подією «виняткового громадського зацікавлення».

Однак Форум священиків, до якого входять 120 духовних осіб з найбідніших парафій Мадрида, критично висловлюється про втрату державних прибутків, тому що уряд скоротив витрати на соціальні потреби і зарплати громадських працівників.

Майже 150 організацій кажуть, що вони планують влаштувати протест 17 серпня, тобто напередодні прибуття папи римського. Організатори протесту підкреслюють, що вони не виступають проти самого візиту, але проти методу його фінансування.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG