Спеціальні потреби

Іспанська поліція розшукує осіб, які причетні до терористичних атак


Міський робітник на місці, де поліція застрелила терориста
Міський робітник на місці, де поліція застрелила терориста

В Іспанії поліція каже, що водій мікроавтобуса, який врізався у групу пішоходів у Барселоні, можливо, і далі на волі. Це заперечує попередні повідомлення, згідно з якими, водій був серед убитих під час перестрілки з поліцією в ході подібної атаки, яка сталася у недалекому місті.

Народжений у Марокко Юнес Абуякуб, якому 22 роки і якого розшукує поліція, тепер вважається можливим лідером групи, що здійснила атаку в Барселоні, а також у місті Камбрілс, що приблизно за 120 кілометрів на південь від Барселони на східному узбережжі Іспанії.

У двох терористичних атаках загинуло разом 14 людей, 13 у Барселоні і одна особа в Камбрілсі, де машина врізалась у групу пішоходів перед тим, як поліцейські вбили п’ятьох запідозрених нападників після того, як вони залишили машину.

Іспанські засоби масової інформації повідомили, що один із запідозрених, якого застрелено в Камбрілсі, 17-річний Мусса Укабір, як вважається, був водієм машини в Барселоні. Але під час інтерв’ю з місцевим телебаченням у п’ятницю, службовець поліції заявив, що малоймовірно, що Укабір сидів за кермом машини.

Поліція також вважає, що група, можливо, планувала більшу атаку, але випадковий вибух в будинку одного із запідозрених, яким користувалися члени угруповання, унеможливив здійснення планів. У результаті вибуху загинула щонайменше одна особа, а поліція арештувала другого запідозреного.

Після атаки в четвер арештовано чотирьох осіб, і поліція розшукує інших запідозрених, включно з Абуякубом.

Дивіться також: Система радикалізації мусульманської спільноти у Європі у новій стрічці «Вербування для джихаду»

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG