Спеціальні потреби

Капсула SpaceX Crew Dragon успішно повернулася на Землю з МКС


Капсула космічної компанії SpaceX Crew Dragon успішно повернулася на Землю з Міжнародної космічної станції із чотирма астронавтами на борту, повідомило американське космічне агентство NASA.

Американські астронавти Майк Гопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Волкер та японець Соїчі Ногучі приводнилися в Мексиканській затоці 2 травня близько 3 години ночі. Це була перша нічна посадка для космічного екіпажу США після Apollo 8 у 1968 році.

Екіпаж повернувся на Землю у тій самій капсулі під назвою Resilience ("Стійкість"), якою вони летіли до МКС у листопаді 2020 року. Їхня місія в космосі тривала 167 і була найдовшою з усіх запущених із США.

Спочатку екіпаж повинен був повернутися 29 квітня, але місію відклали через сильний вітер. У вересні SpaceX планує приватну космічну місію, а в жовтні - черговий запуск астронавта NASA.

NASA співпрацює із приватними компаніями з обслуговування МКС з часу закінчення програми космічних шаттлів у 2011 році. SpaceX, що належить підприємцю Ілону Маску, запустила свій перший екіпаж на МКС у травні 2020 року. До того американські астронавти залежали у транспортуванні на МКС від Росії.

Дивіться також: Апарат НАСА «Винахідливість» провів перший політ над Марсом. Відео

Апарат НАСА «Винахідливість» провів перший політ над Марсом. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:23 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG