Спеціальні потреби

У Сомалі нападник-смертник атакував урядовий будинок


Солдат сомалійської національної армії під час сутички з угрупованням аль-Шабаб у Могадишо
Солдат сомалійської національної армії під час сутички з угрупованням аль-Шабаб у Могадишо

Екстремістське угруповання аль-Шабаб взяло на себе відповідальність за самогубну атаку у вівторок на базу ефіопської армії на території Сомалі. Очевидці кажуть, що нападник врізався замінованою машиною в урядовий комплекс у містечку Беледвейне, що приблизно за 30 кілометрів від кордону з Ефіопією.

В будинку жили службовці сомалійського уряду та ефіопські військовослужбовці, які минулого місяця допомогли сомалійцям звільнити Беледвейне з-під контролю угруповання аль-Шабаб.

Аль-Шабаб твердить, що від вибуху загинули 33 ефіопці, але цього не підтвердили ні сомалійські офіційні особи, ні ефіопці. Ефіопські війська, які оточили район після вибуху, переважно не подають даних про кількість жертв.

Угруповання аль-Шабаб веде боротьбу за повалення підтримуваного ООН тимчасового уряду Сомалі і запровадження суворих ісламських законів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG