Спеціальні потреби

Сомалійські лідери погодились відстрочити президентські вибори


Учасники мирних переговорів в Уганді
Учасники мирних переговорів в Уганді

Ворогуючі лідери Сомалі погодились відстрочити президентські вибори на один рік і відбути голосування у серпні 2012 року.

Про угоду повідомлено в четвер після переговорів у столиці Уганди між сомалійським президентом Шейхом Шаріфом Шейхом Ахмедом і спікером парламенту Шаріфом Гассаном Шейхом Аденом.

Угоду досягнуто за посередництвом президента Уганди Йовері Мусевені, який має тисячі своїх військ у Сомалі, які помагають місцевому уряду в боротьбі з мусульманськими екстремістами.

Міжнародне співтовариство чинить тиск на сомалійських офіційних осіб, щоб вони накреслили політичне майбутнє країни перед тим, як у серпні вигасне термін уряду.

Президент Шаріф і спікер парламенту Гассан ведуть суперечки щодо того, як поступати. Як передбачається, вони будуть кандидатами на посаду президента, коли відбудуться вибори.

Сомалі вже 20 років не має діючого центрального уряду, тобто з часу, коли ватажки збройних формувань усунули від влади уряд диктатора Мохамеда Сіада Барре.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG