Спеціальні потреби

Літаки ООН з допомогою приземлилися у Могадишо


Розвантаження літака з допомогою ООН у Могадишо
Розвантаження літака з допомогою ООН у Могадишо

Агентство ООН у справах біженців доставило гуманітарну допомогу повітряним шляхом до столиці Сомалі Могадишо – уперше за п’ять років.

Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) заявило, що перша партія допомоги надійшла у понеділок – всього лише через два дні після того, як терористичне угруповання аль-Шабаб несподівано залишило місто.
Угруповання аль-Шабаб заборонило надання західної допомоги Сомалі, включно з п’ятьма районами, що перебувають під його контролем і які ООН оголосило зоною голоду.

Перший літак ООН, що приземлився у Могадишо, доставив на своєму борту 31 тонну наметів, провіант та іншу допомогу. За даними ООН, близько ста тисяч мешканців районів, постраждалих від посухи та голоду, втекли до столиці країни. Таким чином, у Могадишо зараз перебуває майже півмільйона людей (470 000) біженців з інших регіонів країни. Урядові війська за участю військ Африканського Союзу продовжують патрулювати вулиці міста.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG