Спеціальні потреби

Сомалійські бойовики блокують надання допомоги голодуючим


Бойовики угруповання аль-Шабаб звинувачують ООН у перебільшенні кризи.
Бойовики угруповання аль-Шабаб звинувачують ООН у перебільшенні кризи.

Сомалійське воєнізоване угруповання аль-Шабаб каже, що не допустить групи ООН, які везуть гуманітарну допомогу у райони, де сотні тисяч населення потерпають від голоду.

Пов’язане з аль-Кайдою угруповання аль-Шабаб зазначає, що декларація ООН про голодомор у двох контрольованих бойовиками районах, не більше, аніж західна пропаганда.

На цьому тижні ООН оголосила голод у двох південних регіонах Сомалі і зазначила, що майже половина населення країни потребує негайної допомоги. У п'ятницю Всесвітня організація охорони здоров'я зазначила, що ще п'ять областей у південній частині Сомалі знаходяться на межі голоду.

У четвер представник угруповання аль-Шабаб – Шейх Алі Мохамед звинуватив ООН у перебільшенні кризи з політичних мотивів. За його словами, аль-Шабаб дозволить приймати допомогу тільки від тих іноземних організацій, які вже працюють у регіоні.

Тим часом у п'ятницю агентство ООН у справах біженців заявило, що смертність голодуючих сомалійців, які дісталися таборів для біженців у Ефіопії і Кенії, зростає високими темпами і тисячі населення Сомалі продовжують покидати країну.

Загалом, країни Сомалійського півострова (Ефіопія, Сомалі, Еритрея та Джибуті) переживають найсильнішу посуху за останніх 60 років. ООН заявляє, що понад 11 мільйонів мешканців Північно-Східної Африки потребують продовольчої допомоги.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG