Спеціальні потреби

Sky News: Росія виробляє снаряди в рази швидше і дешевше, ніж Захід


Фото для ілюстрації: снаряди 155-мм калібру в США
Фото для ілюстрації: снаряди 155-мм калібру в США

Росія виробляє артилерійські снаряди втричі швидше і вчетверо дешевше, ніж західні союзники України, йдеться в звіті консалтингової компанії Bain & Company, пише британське видання Sky News.

Аналітики Bain & Company, на основі інформації в публічному доступі, вказують, що Росія планує виготовити приблизно 4,5 млн артилерійських снарядів цього року, в той час, як європейські країни та США разом виготовляють 1,5 млн.

Собівартість виробництва одного снаряда в країні НАТО становить приблизно $4000, в той час, як Росія витрачає $1000, щоб виготовити снаряд 152-мм калібру, яким користується військо РФ, йдеться у звіті.

Видання вказує, що українські військові змушені заощаджувати снаряди.

Європа та США інвестують у розширення виробництва снарядів. США планують наростити щомісячне виробництво снарядів 155-мм калібру до 100 000. Цю мету буде досягнуто до наступного літа, заявив генерал Джеймс Мінгус на події в аналітичному центрі CSIS, повідомляє видання Defense One. Це втричі більше ніж теперішній рівень виробництво снарядів і вшестеро більше того, що США виготовляли до початку російського повномасштабного вторгнення до України в лютому 2022 року.

США, згідно з даними Пентагону виділили для України понад три мільйони артилерійських снарядів 155-мм калібру, та понад 7 000 високоточних артилерійських снарядів 155-мм калібру та 50 000 снарядів 155-мм калібру для дистанційних бронебійних систем.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG