Спеціальні потреби

Трамп надав письмові відповіді слідству стосовно втручання Росії у вибори 2016 року


Президент Трамп надав письмові відповіді слідству, яке веде спецпрокурор США Роберт Мюллер і яке спрямоване на розслідування втручання Росії до президентських виборів 2016 року в США.

Спостерігачі очікують на рішучі кроки від слідства, зокрема, видачу судових позовів на допити свідків вже цими тижнями, адже певний час слідство було обмежене в проведенні важливих кроків через правила встановлені Міністерством юстиції США на час проміжних виборів.

Мюллер погодився прийняти письмові відповіді Трампа, хоча місяцями йшлося про можливість особистого інтерв'ю президента з командою спецпрокурора.

"Спецпрокурор надав більше 30 свідків, 1,4 мільйона сторінок матеріалів і зараз письмові відповіді на питання", - говорить один з юристів Трампа Рудольф Джуліані. "Час завершувати слідство", - сказав Джуліані The New York Times.

Якщо Мюллер не отримає достатньо інформації з письмових відповідей, він все ще може подати запит на особисте інтерв'ю з президентом. Зокрема, під час особистого інтерв'ю може йтися про звинувачення стосовно Трампа у перешкоджанню правосуддю під час звільнення директора ФБР Комі.

Однак, слідство вже триває достатньо довго і, можливо, вже має інформацію з інших джерел.

"Мені здається, щонайменше цього разу, спецпрокурор не потребує свідчень президента і він надав можливість президентові надати свідчення просто, щоб він потім не скаржився на наступні прокурорські дії , або висновки слідства", - говорить Джек Квін, який був юристом Білого дому за президента Клінота, пише Politico.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що він «з легкістю» відповів на питання, надіслані йому спецпрокурором США Робертом Мюллером, який розслідує можливе втручання Росії до виборів у США 2016 року.

Трамп наголосив, що дуже «зайнятий» і надання відповідей на питання забрало певний час. Він також

висловив сумнів у намірах Мюллера.

«Завжди треба обережно відповідати на питання людей, які, можуть мати погані наміри», - сказав Трамп журналістам.

Тепер, після закінчення проміжних виборів, спостерігачі очікують від спецпрокурора Мюллера кроків в рамках слідства, яке триває вже 18 місяців. В рамках слідства було висунуто звинувачення проти 32 осіб, включаючи 26 росіян. Чотири помічника Трампа, включаючи Пола Манафорта, визнали свою провину за різними звинуваченнями.

Дивіться також: Час-Тайм.Сенатори США -проти призначення росіянина головою Інтерполу

Час-Тайм.Сенатори США -проти призначення росіянина головою Інтерполу
please wait

No media source currently available

0:00 0:15:00 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG