Спеціальні потреби

"Ми підтвердимо підтримку ЄС формули миру Зеленського" - Шарль Мішель


"Одна річ є чіткою: лише Україна вирішує, коли розглянути можливість переговорів", - заявив Шарль Мішель. Фото: Reuters/Henry Nicholls
"Одна річ є чіткою: лише Україна вирішує, коли розглянути можливість переговорів", - заявив Шарль Мішель. Фото: Reuters/Henry Nicholls

Президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що ЄС підтримує формулу миру Зеленського. Про це посадовець заявив під час промови у Японії, де відбувається саміт "Групи семи".

"Ми підтвердимо нашу підтримку зусиль України щодо тривалого миру, підтримку ЄС формули миру Зеленського. Будь-який надійний мирний план має базуватися на принципах Статуту ООН, забезпечувати територіальний суверенітет і цілісність. Одна річ є чіткою: лише Україна вирішує, коли розглянути можливість переговорів", - заявив Шарль Мішель.

"Більше зброї, боєприпасів, і швидше", - таку формулу успіху в контрнаступі України озвучив Шарль Мішель.

"Кремль продовжує роздмухувати вогонь війни по всій Україні. Ми в ЄС наполегливо працюємо, щоб надати Україні все, що їй потрібно: більше зброї, більше боєприпасів і швидше. Це буде вирішальним для їхнього контрнаступу", - сказав президент Європейської ради.

Він запевнив, що ЄС продовжуватиме підтримувати народ України "солідарністю та рішучістю", "стільки, скільки потрібно".

Виступаючи з промовою у японському місті Гірошіма, яке пережило ядерний удар, Шарль Мішель застеріг світ про можливість нової ядерної катастрофи.

Шарль Мішель: “Риторика Росії є неприйнятною та безвідповідальною. Особливо ядерна риторика Росії. І ми засуджуємо необачні дії Росії навколо Запорізької АЕС, які свідомо ставлять під ризик безпеку цілого континенту”.

За його словами, російські діаманти мають увійти до європейських санкцій: “Ми продовжуємо відрізати Росію від критичних поставок. Ми обмежимо торгівлю російськими діамантами. Російські діаманти не вічні, і ми відверто скажемо, чому ці санкції потрібні й виправдані”, - додав посадовець.

Президент Європейської ради заявив, що країни Євросоюзу вже надали Україні понад 70 мільярдів євро допомоги, і запевнив, що ЄС продовжуватиме підтримувати Україну військовою, політичною, гуманітарною та фінансовою допомогою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG