Спеціальні потреби

Сербську владу звинувачують у фальсифікації виборів


Вибори у неділю одночасно визначали склад місцевих рад, парламенту та майбутнього президента країни.

Сербські націоналісти заявляють, що правляча Демократична партія незаконно вплинула на результати президентських, парламентських та місцевих виборів, які у неділю пройшли в країні.

Томіслав Ніколич, який очолює опозиційну Прогресивну партію, у четвер заявив, що демократи надрукували додаткові бюлетені, щоб збільшити підтримку партії та чинного президента Бориса Тадича.

За словами Ніколича, партія влади також вдалась до підробки списків виборців.

Відповідно до результатів першого туру президентських виборів, у другому турі, який призначено на 20-те травня, Томіслав Ніколич зустрінеться із чинним президентом Сербії, Борисом Тадичем.

Тадич дещо випередив кандидата від Прогресивної партії, проте ані Ніколич, ані Тадич не здобули більше 30% голосів виборців.

На парламентських виборах, партія Тадича здобула 24,1% голосів, Прогресивна партія на чолі із Ніколичем – 22,4%, а соціалісти, яких очолює Івіца Дачич (третє місце на президентських виборах) отримали 14,4% голосів.

Тадич, який цього тижня домовився із соціалістами про формування уряду у сербському парламенті, відкинув звинувачення Ніколича.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG