Спеціальні потреби

Сенатор США привітав "мирний і чесний" перший тур виборів в Україні


Сенатор Роб Портман
Сенатор Роб Портман

Сенатор -республіканець Роб Портман привітав проведення першого туру виборів в Україні і закликав поважати виборчий процес.

"Я вітаю мирний та чесний перший тур президентських виборів в Україні. Я закликаю кандидатів та міжнародну спільноту поважати виборчий процес", – написав сенатор у Twitter.

Перший тур виборів засвідчив, що Україна – демократична країна. Про це у Twitter написав міністр закордонних справ Латвії Лінас Лінкевічус.

"Я вітаю Україну, яка підтвердила відданість демократії, провівши перший тур президентських виборів загалом вільно, чесно і у дуже конкурентний спосіб. – наголосив посадовець у своєму дописі у Twitter. - Шкода, що через російську агресію, вибори не могли відбутись на окупованих територія Криму та в певних частинах Донбасу".

В ЄС очікують, що Україна і далі йтиме шляхом демократії.

"Ці конкурентні вибори заклали основу для жвавого другого туру. Сподіваюсь, що це спонукатиме Україну і далі йти на шляху демократичного розвитку, в мирі та безпеці у своїх міжнародно визнаних кордонах", заявив Пітер Вагнер, керівник групи підтримки України в Європейській комісії.

Дивіться також: «Майбутнє залежить лише від нас». Що кажуть українці на виборчій дільниці у Вашингтоні. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG