Спеціальні потреби

Одяг голлівудських зірок можна придбати у крамницях Second Hand


Лос-Анджелес відомий в усьому світі своїми голлівудськими фільмами, фешенебельними будинками та дорогим дизайнерським одягом, який актори частенько одягають на різні публічні заходи. Втім, якщо глядачі в основному бачать цей одяг лиш на екранах своїх телевізорів, то мешканці та гості міста кіноіндустрії мають нагоду придбати ту чи іншу річ, яку носила знаменитість. Причому коштуватимуть ці речі значно менше справжньої ціни.

Зовні крамниця вживаного одягу знаменитостей виглядає як звичайний магазин, але покупці, які сюди приходять кажуть, що це щось неординарне і називають це своїрідним пошуком скарбів.

Шукачі скарбів, як от Елізабет Кей, приходять до цієї крамниці секонд-хенд, щоб знайти дизайнерський одяг, який носили найбагатші люди США, більшість з яких – кінозірки. Сукні «Версачі» належали акторці Шерон Стоун, – каже власниця магазину Маурін Клавін, яка ще з 60-их років допомагає багатим та відомим продавати свій одяг:

«Я приходжу до них додому, або їхні асистенти приносять одяг, чи вони самі приходять. Я визначаю ціну, так щоб не було ніяких сюрпризів. Коли одяг продано я висилаю їм чек».

Багато знаменитостей жертвують частину грошей на добродійність. Постійна клієнтка Елізабет Кей розповідає, що протягом тривалого часу вона купувала дизайнерські речі за повну ціну, але після того, як відкрила для себе цю крамницю секонд-хенду, платити такі гроші не мало сенсу:

«Коли я прийшла сюди, то зрозуміла, що тут можна придбати надзвичайніі речі за невеликі гроші, я була вражена».

Маурін Клавін погоджується: «Замість того, аби витрачати 1600 доларів на одяг, вони витрачають 300-400 і отримують дійсно якісний товар».

Для покупців з меншим бюджетом є і двадцятидоларові полички, де купуєш одну річ, а другу отримуєш безкоштовно.

Придбати «частинку» Голлівуда можна і в іншому магазині Лос-Анджелеса під назвою «Знято», названого на честь одного з режисерів, який любив казати цю фразу після закінчення зйомок. Менеджер крамниці Девід Брайт каже, що тут на продаж виставлений одяг, який вдягали актори на телебаченні та в кіно лише однин раз:

«Коли вони знімають телешоу та кіно у них залишається весь цей мотлох, з яким вони не знають що робити. Наш сервіс забирає все це з їхніх домів, студій і ми продаємо людям».

Брайт розповідає, що одяг продають з 50-ти чи навіть 75-відсотковими знижками від справжньої ціни. Покупці можуть навіть сказати, з якого фільму чи телешоу цей одяг, прочитавши підпис на ціннику.

Покупці кажуть, що бажання одягатись як зірки без витрачання на це шалених грошей є можливим, якщо бути терплячим і мати трохи везіння.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG