Спеціальні потреби

Ще одна дочірня компанія "Роснафти" потрапила під санкції США


У четвер США запровадили санкції проти другої дочірньої компанії "Роснафти" за торгівлю венесуельською нафтою. Швейцарська дочірня компанія "Роснафти" TNK Trading International, повідомляє Міністерство фінансів США, допомагала державній російській компанії "Роснафта" обходити американські санкції проти режиму Мадуро.

Минулого місяця, за торгівлю нафтою з Венесуели, США запровадили санкції проти дочірньої компанії "Роснафти" Rosneft Trading SA. Після цього "Роснафта" долучила до цієї торгівлі TNK, йдеться у повідомленні Міністерства.

Обсяги торгівлі венесуельською нафтою через ці компанії були значними. За інформацією Міністерства фінансів США, лише у січні 2020 року TNK закупило майже 14 мільйонів барелів нафти від венесуельської компанії Petroleos de Venezuela (PdVSA).

"Народ Венесуели, тимчасовий президент Хуан Гуайдо та демократично обрана Національна асамблея потребують підтримки міжнародних партнерів. Ми закликаємо міжнародну спільноту приєднатись до посилання тиску на Мадуро і його корумпований колишній режим, щоб вони віддали свою незаконно утримувану владу у Венесуелі", йдеться в повідомленні міністерства.

Раніше "Роснафта" заявляла, що торгівля венесуельською нафтою здійснювалась в рамках повернення позики на 6,5 мільярда доларів, наданій венесуельській PdVSA. На третій квартал 2019 року, залишалось виплатити 800 мільйонів доларів, повідомляє S&P Platts на основі даних "Роснафти".

Сполучені Штати та низка інших країн не визнали справедливими вибори 2018 року у Венесуелі, після яких Мадуро залишився при владі, і в 2019 році підтримали Хуана Гуйадо. З того часу, експорт нафти зменшився на третину, однак, Мадуро все ще залишається при владі, за підтримки Росії, Китаю та Куби, пише The New York Times.

Дивіться також: ​Адам Кінзінгер: США повинні більше підтримати Україну. Відео

Адам Кінзінгер: США повинні більше підтримати Україну. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Візит Путіна до Китаю – реакції. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:07 0:00
XS
SM
MD
LG