Спеціальні потреби

Блінкен: Росія не може безкарно вести війну


Держсекретар Блінкен під час засідання міністрів Quad ministers' panel at the Taj Palace Hotel in New Delhi, March 3, 2023.
Держсекретар Блінкен під час засідання міністрів Quad ministers' panel at the Taj Palace Hotel in New Delhi, March 3, 2023.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю після зустрічі зі своїми колегами з Індії, Японії та Австралії, що Росії не можна дозволити вести війну безкарно.

Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram.

Члени так званої Quad (четвірки) зустрілися на полях зустрічі G-20 у Нью-Делі.

Група Quad виступила із заявою, в якій мовиться, що загроза Росії застосувати ядерну зброю є «неприйнятною».

Минулого місяця президент Росії Володимир Путін призупинив дію договору про ядерну зброю та пригрозив Україні ядерною зброєю.

Російські оборонні компанії демонструють свою продукцію на великих міжнародних ярмарках озброєнь, повідомило Міністерство оборони Великої Британії у п’ятницю у своєму щоденному звіті про російське вторгнення в Україну.

Компанії просувають систему активного захисту Arena-E або APS, яка, за словами міністерства, призначена для підвищення живучості бронетехніки.

У рекламному матеріалі APS на нещодавній виставці говорилося, що APS «перемагає загрози, які є найбільш небезпечними для бронетехніки».

Однак немає жодних доказів того, що система була встановлена на російську техніку в Україні, де Кремль втратив понад 5000 броньованих машин, за даними міністерства. Ця невідповідність, ймовірно, пов’язана з нездатністю російських компаній «виробляти високотехнологічні системи в промислових масштабах», заявили в Міністерстві оборони, «проблема, яку посилюють міжнародні санкції».

Українські військові завантажують снаряд 152 мм до гаубиці Msta-B, щоб стріляти по позиціях Росії біля Бахмута, 2 березня 2023 року
Українські військові завантажують снаряд 152 мм до гаубиці Msta-B, щоб стріляти по позиціях Росії біля Бахмута, 2 березня 2023 року

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні в четвер заявив, що "жорстокий російський ракетний удар по Запоріжжю стикнеться з нашою військовою та правовою відповіддю". Він сказав: «Окупант неминуче відчуватиме нашу силу. Силу справедливості – в усіх сенсах слова».

Українська влада заявила, що російська ракета влучила в житловий будинок у південному українському місті Запоріжжя, убивши щонайменше трьох людей. Зеленський написав у Telegram, що ракета зруйнувала три поверхи будинку.

  • 16x9 Image

    Англомовна служба Голосу Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG