Спеціальні потреби

Експерт: російська повітряна кампанія підтримує владу Башара аль-Асада


У результаті повітряних ударів, проведених у неділю – за всіма ознаками, російськими літаками – у стратегічному північно-західному сирійському місті Ідліб загинуло щонайменше 36 людей. Десятки отримали поранення. Тимчасом сирійські війська, підтримані російськими літаками, захопили контрольоване дотепер повстанцями селище Хан-Туман у південному районі провінції Алеппо.

Москва наполягає, що її повітряна кампанія, яка розпочалася 30 вересня, скерована проти бойовиків «Ісламської держави», тоді як Захід каже, що російські удари скеровані проти опонентів президента Башара аль-Асада.

Як заявив «Голосу Америки» один з експертів, російська кампанія нищення якнайбільше противників Асада – обдумана і систематична.

У той же час правозахисна організація Human Rights Watch твердить, що в ході підтримуваної Росією операції сирійських військ застосувується касетна зброя, що порушує резолюцію Ради Безпеки ООН з 2014 року.

Дивіться також: Обама не згадав Україну у підсумковій прес-конференції 2015-го

Обама не згадав Україну у підсумковій прес-конференції 2015-го. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG