Спеціальні потреби

Медведєв пропонує відновити прямі вибори губернаторів


Медведєв пропонує відновити прямі вибори губернаторів
Медведєв пропонує відновити прямі вибори губернаторів

Президент Росії Дмитро Медведєв запропонував закон про відновлення прямих виборів регіональних губернаторів. Він зробив це у рамках ряду політичних реформ, обіцяних після масових післявиборчих протестів минулого місяця.

Згідно із законопроектом, як сказано, російські громадяни обиратимуть своїх губернаторів, які кандидуватимуть з партійних списків або незалежно на п’ятирічний термін. Згідно з нинішньою системою, Кремль обирає нових губернаторів з короткого списку, представленого правлячою партією. Це призначення опісля затверджує місцевий законодавчий орган.

У Росії скасовано прямі вибори губернаторів у 2004 році за президентства Володимира Путіна. Цей крок був підданий різкій критиці з боку опозиційних лідерів. Як Путін, так і Медведєв захищали цей крок як необхідний для збереження стабільності проти сепаратизму і злочинності.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG