Спеціальні потреби

Росія арештувала норвежця, якого звинувачено в шпигунстві


Північна Норвегія, район кордону з Росією
Північна Норвегія, район кордону з Росією

Росія затримала громадянина Норвегії за звинуваченням у шпигунстві. Про це повідомив адвокат запідозреного та інформаційне агентство РИА, яке посилається на московський суд.

За повідомленням ЗМІ, Федеральна служба безпеки затримала норвежця, коли він отримував від російського громадянина секретні документи про російські ВМС.

Затриманий чоловік – пенсіонер Фроде Берґ – працював вартовим на норвезько-російському кордоні. Його арештовано 5 грудня. Про це повідомив в Осло адвокат Берґа Бринюлф Різнес.

Берґ жив в місті Кіркенес, що розташоване за 15 кілометрів від кордону з Росією. Він брав активну участь у міжнародній культурній організації, яка відома як «Дівчата на мосту».

У день свого арешту Берґ помістив на сторінці у Facebook знімок вкритої снігом Красної площі з написом «Різдво в Москві».

Термін максимального покарання за шпигунство в Росії становить 20, а мінімальний 10 років, сказав Різнес. «Родина дуже переживає, оскільки російські органи влади надають лише мінімальну інформацію про затриманого. Тому його першим завданням є отримати доступ до затриманого. «Справи шпигунства часто мають політичні натяки, тому важливо, щоб мати адвоката, який всесторонньо захищатиме його інтереси».

Норвегія – член НАТО, яка наклала санкції на Росію після анексії нею українського Криму. Норвезькі органи влади кажуть, що вони дотепер мали можливість відвідувати своїх затриманих громадян.

Представник Міністерства закордонних справ Фроде Оверланд Андерсен заявив, що службовець норвезької консульської служби відвідав арештованого Берґа. Однак він відмовився коментувати висунуті проти нього звинувачення.

Дивіться також: Підсумки обговорення «плану Маршала для України» у Вашингтоні

Підсумки обговорення «плану Маршала для України» у Вашингтоні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG