Спеціальні потреби

Путін дав розпорядження «Газпрому» кооперувати з європейськими слідчими


Володимир Путін
Володимир Путін

У понеділок прем’єр-міністр Росії Володимир Путін під час зустрічі з головою «Газпрому» Олексієм Міллером заявив, що «Газпром» буде співпрацювати із слідством.

«Ви повинні кооперувати з владою тих країн, де ви працюєте. Ви повинні бути відкритими і допомогти у проведенні розслідування, надати повну інформацію. Російський уряд стежитиме за тим, що відбувається навколо “Газпрому”», – сказав прем’єр-міністр Росії.

Голова «Газпрому» Олексій Міллер у свою чергу пообіцяв, що його компанія надасть усю необхідну інформацію для проведення розслідування. Володимир Путін приймав Олексія Міллера у резиденції Ново-Огарьово поблизу Москви. Зустріч транслювало російське телебачення.

Минулого тижня інспектори Європейської комісії провели обшуки у дочірніх компаніях «Гозпрому» у Німеччині та Чехії через підозри в порушенні європейського антимонопольного законодавства. Інспекції у компаніях розпочали без попередження. Як припускають, йдеться про підозри у тому, що «Газпром» може зловживати своїм домінуванням на ринку.

Європейський Союз імпортує з Росії близько 60% газу. Росія готується до відкриття нового шляху газопостачання у Європу під назвою Північний потік. Він зможе перекачувати 55 мільярдів кубометрів газу. Північний потік має розпочати свою роботу 8-го листопада.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG