Спеціальні потреби

Російський суд забороняє опозиційній партії брати участь у виборах


Лідер російської опозиції Борис Нємцов
Лідер російської опозиції Борис Нємцов

Замоскворецький суд Москви визнав законним рішення Міністерства юстиції щодо відмови в реєстрації опозиційній Партії народної свободи.

Партія народної свободи була заснована минулого року та є коаліцією кількох опозиційних груп. Її лідер колишній прем’єр-міністр Борис Немцов заявив, що він не здивований рішенням московського районного суду та має намір подати на апеляцію.
За повідомленням агентства Ройтерс, Немцов не вірить у можливість виграти у російських судах, але робить це з метою, аби, після програшу у всіх інстанціях в Росії, подати до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі.

Утім, незалежно від того, чи вдасться Партії народної свободи виграти у судах, відмова у реєстрації робить для них неможливим брати участь у парламентських виборах у грудні цього року та у президентських – у березні 2012.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG