Спеціальні потреби

У Сочі пройшов саміт лідерів Росії, Афганістану, Таджикистану і Пакистану


Лідери Росії, Пакистану, Афганістану і Таджикистану обмірковували питання безпеки в Афганістані і способи боротьби з тероризмом і поширенням наркотиків у регіоні.

Президент Росії Дмитро Медведєв приймав президентів Пакистану Асифа Алі Зардарі, Афганістану – Гаміда Карзая і Таджикистану – Емомалі Рахмона на саміті в курортному місті Сочі над Чорним морем.

Співробітники президента Медведєва кажуть, що чотири лідери обговорювали питання збільшення торгівлі та економічних зв’язків у секторах енергетики і транспорту та поліпшення інвестиційного клімату між цими країнами.

Як і передбачалося, на саміті Росія запропонувала надання допомоги постраждалим від повені пакистанцям. Москва вже надіслала допомогу повітряним шляхом.

Проте Росія заявила, що не надішле своїх військ до Афганістану, але вона може постачити афганському уряду транспортні вертольоти.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG