Спеціальні потреби

"Рашагейт-істерія" та "русофобія": відповідь Росії на доповідь Мюллера


Російське посольство у Вашингтоні відповіло на доповідь спецпрокурора Мюллера про втручання у вибори американського президента доповіддю про "русофобію" в США.

На сайті дипломатичного представництва викладено 120-сторінковий документ під назвою "Рашагейт-істерія: Справа про серйозну русофобію".

Доповідь розділено на теми, кожна з них складається з двох частин: «Приклади істерії» з прикладами безпідставних, на думку посольства, звинувачень проти Росії, і «Реальність», де наведені заяви МЗС Росії і публікації, які підтримують позицію російської сторони.

«Минуло майже три роки з того часу, як в американських ЗМІ з’явилися перші фальшиві новини на тему російського втручання і змови, які були вперше запущені з метою дискредитації кандидатури Дональда Трампа, а потім саботажу його діяльності на посаді, включаючи спроби стабілізувати відносини Росії і США», – йдеться в документі.

Як епіграф до доповіді обрана цитата з книги американського сенатора 1960-1970-х років Вільяма Фулбрайта, який написав, що якщо американська демократія буде зруйнована, то не росіянами чи китайцями, а самими американцями, і фрагмент прес-конференції президента Росії Володимира Путіна.

У доповіді також наголошується, що розслідування Мюллера не виявило, на думку авторів, ніяких реальних доказів на підтримку заяв про кібератаки з Москви і спроб «підірвати демократію».

18 квітня міністр юстиції США Вільям Барр заявив, що розслідування, проведене спеціальним прокурором Робертом Мюллером, виявило докази того, що Росія намагалася втрутитися в президентські вибори у США 2016 року.

Тим не менш, Барр зазначив, що розслідування не виявило доказів того, що президент США Дональд Трамп або ж члени його кампанії вступали з Росією у змову з метою реалізації втручання у вибори.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков відкинув наведені в доповіді Мюллера докази, наголосивши, що в Кремлі не приймають звинувачень у втручанні.

Дивіться також: Що заважає приходу нового покоління лідерів в Україні. Відео

Що заважає приходу нового покоління лідерів в Україні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:49 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG