Спеціальні потреби

Росія позичає гроші на війну, кажуть в британському Міноборони


Фото: зруйнований російський танк поблизу Херсона, 16 листопада 2022 року REUTERS/Valentyn Ogirenko
Фото: зруйнований російський танк поблизу Херсона, 16 листопада 2022 року REUTERS/Valentyn Ogirenko

Російський уряд позичив суму еквівалентну 13,6 млрд доларів, що є найбільшим випуском облігацій за один день. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії. У відомстві кажуть - позики є ключовим інструментом для Росії, щоб фінансувати військові витрати, що зростають.

Росія збільшила бюджет на "національну оборону" цього року до еквівалента 84 млрд дол. Витрати зросли на 40% порівняно з попереднім планом, йдеться в повідомленні.

Росія вважає теперішні умови для запозичень "відносно привабливими", але очікує на більш непевну бюджетну ситуацію наступного року, зауважують аналітики британського оборонного відомства.

Цього тижня офіційна російська статиcтика повідомила про падіння економіки на 4% в третьому кварталі, порівняно з відповідним періодом минулого року. "Російська економіка продовжує ковзти льодовою гіркою", - так прокоментував дані критик путінсього режиму і колишній міністр фінансів РФ Сергій Алексашенко у Twitter.

Російська економіка вибухає, а не відроджується
Джеффрі Сонненфельд

Він висловив сумнів, що офіційний прогноз про те, що економіка РФ почне зростати наступного року справдиться.

Раніше в інтерв'ю Голосу Америки професор Єльського університету Джеффрі Сонненфельд закликав не довіряти російській офіційній статистиці.

"Російська економіка вибухає, а не відроджується", - заявив Сонненфельд під час слухань в Конгресі 15 листопада. Він вказав на те, що вихід сотень міжнародних компаній з Росії став ударом для російської економіки, однак, путінській пропаганді, на думку Сонненфельда, вдалось ввести в оману багатьох макроекономістів на Заході.

Дивіться також: Кремлю все складніше фінансувати війну в Україні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG