Спеціальні потреби

Помпео в Сочі: Я тут, бо президент Трамп прагне покращити наші відносини


Президент США Дональд Трамп прагне покращити відносини з Росією, заявив держсекретар США Майк Помпео під час ремарок перед зустріччю з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

"Я тут, бо президент Трамп прагне покращити наші відносини", - сказав Помпео Лаврову. Відкриваючи зустріч, Держсекретар США наголосив, що між країнами існують розбіжності, але висловив сподівання, на те, що буде знайдено сфери, де "інтереси перетинаються".

Держсекретар нагадав про конструктивну співпрацю з Росією в сфері протистояння тероризму, контролю над озброєнням та нерозповсюдженню ядерної зброї і зауважив, що раніше розмови велись про напрацювання спільної позиції з "деяких регіональних конфліктів та тероризму".

"Гадаю, є сфери, де наші команди можуть почати розбудовувати взаєморозуміння. Також сподіваюсь, що ми зможемо побудувати діалог зі стратегічної безпеки, як ми і говорили з вами у Фінляндії пару тижнів тому", - сказав Помпео, звертаючись до Лаврова.

"Сподіваюсь, це щирі зусилля обох наших країн, спрямованих президентом Трампом та президентом Путіним, стабілізують наші відносини і повернуть їх на траекторію, яка, гадаю, буде вірною не лише для обох наших країн та народів, але і для світу", - додав американський дипломат.

Дивіться також: ​Аргументи американських експертів: чи варто розпускати парламент?

Аргументи американських експертів: чи варто розпускати парламент? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG