Спеціальні потреби

США закликають румунів уникати насильства


A protester shouts anti-presidential slogans in Piata Universitatii Square, Bucharest, Romania, January 19, 2012.
A protester shouts anti-presidential slogans in Piata Universitatii Square, Bucharest, Romania, January 19, 2012.

Сполучені Штати закликали населення Румунії уникати насильства, спричиненого незадоволенняям з приводу скорочень урядових витрат та інших економічних обмежень. Представниця Державного департаменту Вікторія Нуланд заявила, що США підтримують право на протести і «мирне» висловлення своїх поглядів. Проте вона закликала органи влади і протестувальників стриматися від насильства.

Протягом останніх кількох днів в Румунії відбуваються масові протести з приводу скорочення бюджетних витрат, включно із спірним проектом реформи охорони здоров’я. Подібні протести відбуваються і в Греції.

Під час деяких протестів сталися сутички з поліцією.

У четвер в Бухаресті відбувся мітинг за участю приблизно семи тисяч демонстрантів, влаштований опозиційними партіями, які закликали уряд президента Траяна Басеску подати у відставку. Вони висловлювали незадоволення з приводу безробіття і, на їхню думку, менших пенсій.

Скорочення бюджетних витрат є передумовою для отримання багатомільярдних позик від Світового банку і Міжнародного валютного фонду.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG