Спеціальні потреби

Українці більше не хочуть терпіти свавілля з боку міліції – «Міжнародна амністія»


Виступи людей у Києві, які обурені зловживанням міліції, свідчать про те, що уряд України мав би вжити термінових заходів для вирішення цієї суспільної проблеми, мовиться у повідомленні правозахисної організації «Міжнародна амністія».

Сотні людей намагалися взяти штурмом Святошинський райвідділок міліції у п’ятницю увечері. Вони були обурені вчинком міліціонера, який вдарив жінку в у живіт, коли вона попросила його говорити з нею українською мовою, а не російською. Жінку була госпіталізовано з підозрою на перелом ребра, зазначає правозахисна організація.

Демонстранти зламали огорожу міліцейської дільниці. Вони скандували «Врадіївка», нагадуючи цим про облогу два тижні тому райвідділку міліції на півдні України після групового зґвалтування 29-річної жінки, яка стверджує, що серед нападників були двоє місцевих міліціонерів, йдеться у повідомленні «Міжнародної амністії».

Протест у Києві є свідченням того, що громадськість не вірить в ефективність уряду щодо боротьби зі зловживаннями міліції, зазначає представник «Міжнародної амністії» в Україні Макс Такер.

«Українці більше не хочуть терпіти поширене роками свавілля з боку корумпованої міліції. Доки уряд в терміновому порядку не встановив незалежної системи для дослідження повідомлень про міліцейську злочинність, ми будемо бачити дедалі більше людей, які беруть правосуддя у свої руки», – наголошує Макс Такер.

12 липня в Києві в ході проведення заходів з протидії нелегальній торгівлі на ринку «Шлях» у Святошинському районі міліціонер вдарив активістку Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР) Ірину Бондар за прохання спілкуватися державною мовою.

Увечері того дня близько сотні людей прийшли до Святошинського райвідділу міліції, протестуючи проти дій міліціонера та вимагаючи його покарати.

Разом з тим у київській міліції заявили, що міліціонер не бив на ринку «Шлях» дівчину, а вона сама наштовхнулася на його долоні.

Передрук з "Радіо Свобода"

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG