Спеціальні потреби

Громадська рада Євромайдану закликає опозицію і владу до переговорів


Для виходу України з політичної кризи потрібні переговори між владою, опозицією та громадськістю, і відбуватися вони мають у прямому ефірі – такі вимоги висунули представники Громадської ради Євромайдану у своєму маніфесті, який вони сьогодні оприлюднили.

На думку авторів маніфесту, метою переговорів має бути вирішення системної кризи, а не лише заміна прізвищ у владі.

«В Україні за 20 років відбулося три революції. Їхні вимоги частково виконувалися. Але ми не отримали оновленої, європейської України з ринковою економікою. Нині в переговорах має брати участь громадськість, яка підтримує Євромайдан, – нарівні з владою та опозицією. Адже опозиція завжди має на меті замінити собою владу. Ми маємо на меті змінити країну», – сказав член Громадської ради Євромайдану, правозахисник Володимир Чемерис.

Представники громадської ради Євромайдану висловили підозру, що політики намагаються усунути їх від переговорів, про що свідчить склад круглих столів. Автори маніфесту закликають інші громадські організації, які представлені на Євромайдані або ж підтримують його, долучатися до його Громадської ради. На сьогодні у ній представлено понад 20 організацій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG