Спеціальні потреби

Носорогів в Африці знищують рекордними темпами


Носорогів в Африці знищують рекордними темпами
Носорогів в Африці знищують рекордними темпами

У четвер Всесвітній фонд дикої природи оприлюднив урядові дані, згідно з якими протягом цього року браконьєри у Південно-Африканській Республіці знищили 341 носорога. У 2010 ця цифра становила 333 носороги. Очікується, що до кінця цього року кількість вбитих носорогів може перетнути рубіж у 400.

Минулого місяця уряд ПАР назвав браконьєрство «чумою», яка руйнує популяцію цих тварин шаленими темпами. Уряд оприлюднив програму, яка використовує аналіз ДНК з метою виявлення та засудження браконьєрів.

Як правило, носорогів вбивають через їхні роги, які коштують більше, ніж золото. Ці роги використовуються у традиційній медицині у Південносхідній Азії, а також як афродізіаки.

Всесвітній фонд дикої природи каже, що 90% усієї популяції носорогів живе у ПАР. Також у цій природохоронній організації, зі штаб-квартирою в Швейцарії, заявляють, що В`єтнам став найбільшим нелегальним імпортером рогів носорогів. В цій країні також жили носороги, але, кажуть захисники природи, їх було знищено через хибну віру у те, що роги цих тварин лікують рак.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG