Спеціальні потреби

Рятувальну операцію на «Коста Конкордія» припинено


Рятувальну операцію на «Коста Конкордія» припинено
Рятувальну операцію на «Коста Конкордія» припинено

Припинено спроби знайти 15 осіб, які досі вважаються пропалими безвісти.

У вівторок влада Італії повідомила про остаточне завершення пошуково-рятувальних робіт у затонулій частині лайнера «Коста Конкордія», який затонув біля берегів острова Джильйо 14 січня.

Таким чином більше не будуть здійснюватись спроби знайти 15 осіб, які досі вважаються пропалими безвісти. Про відповідне рішення вже повідомлено їх родичів.

Раніше влада декілька разів припиняла пошуки на лайнері через побоювання затоплення судна та сильні хвилі. Пошуки у затоплених частинах теплохода також ускладнюються забрудненням води та сміттям.

На даний момент рятувальники знайшли 17 тіл загиблих з «Коста Конкордія». З урахуванням 15 зниклих, загальна кількість жертв аварії може зрости до 32 осіб.

Судно із більш ніж 4-ма тисячами людей на борту зазнало аварії та затонуло біля берегів Італії після того, як його капітан Франческо Скеттіно відхилився від запланованого курсу. За однієї із версії, Скеттіно підвів «Коста Конкордія» надто близько до берега, щоб привітати свого знайомого.

Скеттіно звинувачують у незумисному вбивстві та втечі із судна щедо кінця евакуації пасажирів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG