Спеціальні потреби

Серед претендентів-республіканців визначаються лідери


Суботнє голосування в місті Еймс, штат Айова, однозначного фаворита не визначило. Утім, стало відомо, для кого виборчі перегони закінчилися. Колишній губернатор від штату Міннесота Тім Паленті оголосив про свій вихід з президентських виборів.

«Нам потрібний був певний поштовх, аби продовжувати рухатися далі. Але цього не сталося. Отже я сьогодні оголошую про те, що закінчую свою президентську кампанію», - заявив Паленті в інтерв’ю американському телеканалу.

Переможницею у так званому солом’яному голосуванні стала жінка-конгресмен Мішель Бакмен. У своїх інтерв’ю після голосування вона позиціонувала себе як лідера серед претендентів на посаду Президента від Республіканської партії.

«Мій опонент - Барак Обама. Я маю намір стати кандидатом у Президенти від Республіканської партії та перемогти його у 2012-му році», - переконана вона.

Утім, Бакмен набрала всього 28% голосів. Конгресмен Рон Пол прийшов другим, набравши 27%. Інший кандидат, який наразі вважається лідером серед претендентів від Республіканської партії, - Міт Ромні - участі в голосуванні в Айові не брав. Він звертає мало уваги на своїх опонентів від Республіканської партії та зосереджує свою критику на діючому президентові.

«Правда полягає у тому, що кінцеву відповідальність несе Президент. І він мусить виявляти лідерські якості, які необхідні для того, щоб відновити фінансові засади Америки», - каже Ромні.

Цього ж дня під час зборів консервативних публіцистів у місті Чарльстон, Південна Кароліна, офіційно про свою участь у президентських виборах оголосив губернатор Техасу Рік Перрі.

«З вашою допомогою та волею Божою, ми зробимо так, аби Америка знову запрацювала!», - так заклики, на думку Перрі, мають привернути на його бік багатьох американців.

Техас, губернатором якого Перрі є вже 10 років, має непогані економічні показники. У цьому штаті створено більше нових робочих місць, ніж в будь-якому іншому. Соціологічні опитування показують, що Перрі вже має значну підтримку серед прихильників Республіканської партії.

«У них ще не має когось, кого народ сприймає як рівноцінного конкурента Бараку Обамі. Перрі може змінити динаміку перегонів. Він має значний досвід як губернатор», - пояснює політичний аналітик Марк Пенн.

У понеділок Перрі має з’явитися перед виборцями у місті Ватерло, штат Айова. Мішель Бакмен, змінивши свій графік, також відправилася до цього міста. Їхнє змагання в агітації журналісти вже встигли охрестити «Битвою під Ватерло».
У тої же час Президент Обама, зважаючи на активність на полі республіканців та падіння власного рейтингу, готовий розпочати виборчу кампанію.

«Протягом наступних тижнів я висуну більше пропозицій щодо створення нових робочих місць. Я не зупинюся, поки кожний американець, хто хоче працювати, матиме роботу», - пообіцяв він у відеоролику на офіційному вебсайті Білого Дому.
У понеділок Барак Обама відправляється до Міннесоти, а потім – до Айови - шукати підтримку виборців на наступних президентських виборах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG