Спеціальні потреби

Конгресвуман-демократка вважає, що опитування недораховують прихильників Трампа


Конгресвуман-демократка Елісса Слоткін назвала "неточними" опитування громадської думки, які вказують, що Дональд Трамп значно поступається за рівнем підтримки з боку виборців Джо Байдену. Про це конгресвуман заявила виданню Politico.

"Послухайте, якщо хтось скаже мені, що здатен точно назвати значні події протягом решти цього року, я заплачу йому тисячу доларів", - заявила Слоткін, - "Не думаю, що результат цих виборів гарантований для будь-кого. Я благаю людей ігнорувати опитування. Вони просто показник певних настроїв на даний момент. А 2020-й рік навчив нас, що статись може будь-що”.

За словами законодавиці, напередодні виборів 2016-го року опитування "фундаментально недорахували" виборців Трампа, які казали соціологам, що не планують голосувати на виборах, але зрештою брали в них участь. На її думку, це і зараз може відбуватись у США.

Коментарі Слоткін прозвучали не тлі опитувань у США, які загалом відзначають, що більшість американських виборців надають перевагу екс-віце-президенту США Джо Байдену у змаганні із чинним президентом США Дональдом Трампом. Подекуди відрив Байдена наближається до 10%.

Президент США Дональд Трамп заявляв, що лідирує за даними "внутрішніх опитувань".

"Ми лідируємо у справжніх опитуваннях, бо людям геть набридло те, як демократи керують містами, які в усіх випадках розвалюються. До того ж я тепер маю підтримку на рівні 96% у Республіканській партії. Ще один 2016-й рік!", - заявив Трамп 5-го липня, проводячи паралелі із його несподіваною для багатьох перемогою на виборах президента 2016-го року.

Трамп також багаторазово заявляв, що метою опитувань, які вказують на його низьку підтримку, буцімто є придушення явки виборців.

Дивіться також: Хто і як намагається допомогти безхатченкам у столиці США під час пандемії?

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG