Спеціальні потреби

Посолка Брінк про напад на Дніпро: «Жахливо». Зеленський: «Світ має зупинити це зло»


У результаті російського великого ракетного удару по Україні в суботу, у місті Дніпро було зруйнувано частину дев’ятиповерхового житлового будинку. Українські офіційні особи повідомляють про щонайменше 5 загиблих, щонайменше 27 поранених, серед них – шестеро дітей.
У результаті російського великого ракетного удару по Україні в суботу, у місті Дніпро було зруйнувано частину дев’ятиповерхового житлового будинку. Українські офіційні особи повідомляють про щонайменше 5 загиблих, щонайменше 27 поранених, серед них – шестеро дітей.

Посолка США в Україні висловила співчуття українцям у зв’язку з бомбардуванням у Дніпрі, в результаті якого загинуло щонайменше п’ятеро осіб і десятки були поранені.

«Жахливо. Мої думки з постраждалими та тими, хто докладає так багато зусиль, щоб надати допомогу», – написала посолка Бріджит Брінк у Twitter.

Вона додала, що західні країни продовжують надавати допомогу Україні. «Допомога продовжує надходити, щоб допомогти Україні захиститися», – написала американська дипломатка.

Президент України Володимир Зеленський у зв’язку з бомбардуванням у Дніпрі написав, що «світ має зупинити це зло».

«Вічна пам’ять всім, чиє життя забрав російський терор. Світ має зупинити це зло. Триває розчищення завалів у Дніпрі. Всі служби працюють, – написав Зеленський. – Ми воюємо за кожну людину, за кожне життя».

Президент України додав, що ніхто не втече від відповідальності: «Ми знайдемо всіх, хто залучений до терору. Всі понесуть відповідальність. Найвищу».

У результаті російського великого ракетного удару по Україні в суботу, у місті Дніпро було зруйновано частину дев’ятиповерхового житлового будинку. Українські офіційні особи повідомляють про щонайменше 5 загиблих, щонайменше 27 поранених, серед них – шестеро дітей.

Заступник голови Офісу президента України заявив, що з-під завалів вдалося врятувати 15 людей.

Повідомляють, що після ударів на сході України, вся Харківська область була знеструмлена. Як інформують чиновники, енергетикам довелося екстрено відключити електроенергію. Перебої з електро- та водопостачанням очікуються у Львові.

Напад на Дніпро в суботу стався через кілька годин після ракетного удару меншого масштабу по критичній інфраструктурі в Києві та Харкові.

Як повідомляють агентства, перша атака була незвичайною, оскільки ракети вразили свої цілі ще до того, як прозвучала сирена повітряної тривоги. Повідомляється, що тоді ніхто не постраждав, але уламки ракет спричинили пожежу в одному районі Києва, а будинки були пошкоджені за межами столиці, повідомили чиновники.

Танки західного зразка для України: що кажуть в Європі та США. ЧАС-ТАЙМ
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG