Спеціальні потреби

Територію поблизу посольства США в Іраку обстріляли ракетами


Будівлі посольства США в Багдаді
Будівлі посольства США в Багдаді

Невеликі ракети вразили базу в Іраку в міжнародній зоні, де розташовано сили коаліції. Постріли відбулись після третьої ночі 16 лютого. Це підтвердив речник операції США в Іраку полковник Майлз Каггінз.

Він також підкреслив, що в результаті пострілів жертв не було і заявив, що розслідування триває.

Протягом минулих місяців вже надходили повідомлення про подібні ракетні напади. Сполучені Штати тоді покладали провину за удари на підтримуваних Іраном бойовиків, які діють на території країни. 8 січня, через ракетний обстріл іракської бази Айн аль-Асад, проведений з Ірану, постраждали десятки військових США.

"З грудня, було 14 нападів з Ірану та з боку підтримуваних Іраном збройних угрупувань на службовців США в Іраку, - йдеться в заяві речниці Держдепу США, виданій наприкінці січня. – Безпекова ситуація залишається напруженою і підтримувані Іраном збройні формування продовжують становити загрозу".

Напруга між США та Іраном зросла після удару США, в результаті якого було вбито іранського генерала Касема Солеймані. У відповідь Іран наніс удари проти іракських авіабаз, де перебувають американські військові.

Дивіться також: Час-Тайм. Мюнхенська конференція і новий мирний план для України

Час-Тайм. Мюнхенська конференція і новий мирний план для України
please wait

No media source currently available

0:00 0:14:59 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG