Спеціальні потреби

Пентагон замовив ракети AMRAAM в рамках програми підтримки України


AP Photo/Elise Amendola
AP Photo/Elise Amendola

Міністерство оборони США оприлюднило інформацію про контракт з виробником зброї – компанією Raytheon Missiles and Defense на суму 192 млн доларів. Йдеться про закупівлю з різних джерел ракет класу “повітря-повітря” середньої дальності AMRAAM.

Очікується, що роботи за контрактом будуть завершені до 29 листопада 2024 року. З 192 мільйонів доларів передбачених за контрактом, 7,7 мільйона надійде у рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні.

В оборонній компанії високо оцінюють ефективність ракет ARMAAM в Україні. Нинішня версія ракети має показник успішності в Україні “90% плюс” каже президент з повітряних систем компанії Raytheon Пол Ферраро.

В інтерв'ю Defense One він сказав: "Гадаю, з усіх крилатих ракет, дронів та загроз, які є в Україні, NASAMS озброєні ракетами AMRAAM довели свою ефективність у понад 90% у збитті [цих загроз]".

Raytheon, один із найбільших американських виробників зброї, в грудні отримав контракт від Пентагону на поставку шести NASAMS для України. Контракт було видано в рамках безпекового пакету допомоги США Україні.

Raytheon наразі нарощує зусилля, щоб фактично подвоїти виробництво ракет з огляду на скорочення запасів зброї з часу вторгнення Росії в Україну, за інформацією видання Defense One.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG