Спеціальні потреби

У Британії готуються святкувати діамантовий ювілей королеви


З нагоди ювілею королеви Єлизавети ІІ заплановані урочисті заходи
З нагоди ювілею королеви Єлизавети ІІ заплановані урочисті заходи

Букінгемський палац оголосив програму святкування 60 років правляння королеви Єлизавети ІІ, яке відбудеться у 2012 році.

В рамках святкових заходів заплановані вуличні вечірки, пізніше річкою Темза у Лондоні пропливе флотилія з 1000 човнів на чолі з Єлизаветою ІІ на королівській баржі.

Ювілей відзначатимуть протягом 4 днів з 2-5 червня, 2012 року. Святкові вихідні завершаться процесією королівського кортежу, концертом в Букінгемському палаці та святковим богослужінням подяки.

До всього ж, королева, яка захоплюється кінними перегонами, відвідає змагання-дербі в Енсомі біля Лондона, що відбуваються щороку в першу середу червня.

Єлизавета ІІ, якій зараз 85 років, стала королевою, коли в 1952 році помер її батько, король Георг VI. За тривалістю правління вона поступається лише королеві Вікторії, яка перебувала на престолі 63 роки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG