Спеціальні потреби

У США вручили Пулітцерівські премії


Лауреати Пулітцерівської премії, 2017
Лауреати Пулітцерівської премії, 2017

У понеділок Пулітцерівську премію в журналістській номінації вручили газетам The Washington Post за сильні репортажі про хід президентської кампанії Дональда Трампа і The New York Times за матеріали про приховані плани Путіна поширити свій вплив за кордоном. Журналісти The New York Times були нагороджені за серії статей, які розкривають методи Путіна – теми, яка стала особливо актуальною в світлі висновків національної розвідки США про те, що російська влада активно намагалися вплинути на результат торішніх президентських виборів в США на користь Трампа. Таким чином, видання були відзначені за дослідні репортажі про впливових осіб в умовах ворожого для новинних ЗМІ середовища.

Видання The Daily News of New York і ProPublica – веб-платформа, що спеціалізується на журналістських розслідуваннях, отримали нагороду в номінації «За служіння суспільству» за висвітлення жорстокого поводження поліції Нью-Йорка, що змусило в основному представників меншини з низьким доходом покинути свої будинки.

Серед переможців також був міжнародний консорціум із понад 300 репортерів на шести континентах, які розкрили тему так званих «Панамських документів», у який детально описувалися приховані схеми світового масштабу щодо виведення доходів в офшор з метою уникнення сплати податків, до яких вдавалися багаті й впливові люди.

Пулітцерівська премія є однією з найпрестижніших нагород у галузі журналістики в США. Нагороди вручаються з 1917 року. Часто лауреатами премії ставали такі видання, як The New York Times, The Washington Post і The Wall Street Journal.

Однак нагороди отримували і менші, не такі відомі видання по всій країні, репортажі яких не завжди виходили на національний рівень. Наприклад, репортер газети Charleston Gazette-Mail у Західній Вірджинії отримав приз за видатне розслідування потоку опіоїдних наркотиків в уражених депресією повітах Західної Вірджинії, де спостерігалися найвищі цифри смертей від передозування.

Дивіться також: Чому Велика Британія чи не найгучніше з усіх вимагає санкцій проти Росії?

Чому Велика Британія чи не найгучніше з усіх вимагає санкцій проти Росії? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:18 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG