Спеціальні потреби

Україна опустилась на 102 місце в Індексі свободи преси


Рейтинг організації “Репортери без кордонів” оцінює, наскільки вільно почуваються журналісти у різних країнах світу

Президентські перегони сприяють зростанню напруженості в Україні
"Репортери без кордонів"

Порівняно з минулим роком, Україна опустилася на 1 пункт.

За версією організації, президентські перегони сприяють зростанню напруженості в країні: почастішали випадки загроз і нападів, порушення конфіденційності джерел, спостереження за журналістами-розслідувачами і маніпулювання новинами.

Росія посіла 149 місце, опустившись на один пункт, порівняно з 2018-м. Здебільшого – через блокування "Telegram" та просування законопроектів про ізоляцію інтернету.

Сполучені Штати займають 48му сходинку рейтингу, а торік були на 45му. Очолюють Індекс свободи преси, вже традиційно, Скандинавські країни. Перша трійка виглядає так: Норвегія, Фінляндія та Швеція.


Дивіться також: Нові санкції США: щоб покласти кінець режиму Мадуро і послабити комуністичний режим на Кубі

  • 16x9 Image

    Михайло Комадовський

    Свою кар’єру розпочав у 10 років, заснувавши власне інтернет-видання. Потім перейшов працювати на “доросле” телебачення: спочатку журналістом та ведучим на місцеві телеканали в Одесі, потім на центральні інформаційні телеканали у Києві. За плечима у Михайла насичений професійний досвід: працював експертом з комунікацій проектного офісу реформ Міністерства внутрішніх справ України, спеціальним кореспондентом німецької медіакомпанії Deutsche Welle у Москві, спецкором кількох телеканалів у Нью-Йорку. До Голосу Америки приєднався на початку 2019 року. 

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG