Спеціальні потреби

Посольство США висловило занепокоєння через військовий парад в окупованому Криму та порушення прав кримського журналіста


Russian President Vladimir Putin attends a meeting via video conference at the Novo-Ogaryovo residence outside Moscow, Russia, Wednesday, June 10, 2020. Putin held a meeting on IT and telecom industries on Wednesday and urged the government to make…
Russian President Vladimir Putin attends a meeting via video conference at the Novo-Ogaryovo residence outside Moscow, Russia, Wednesday, June 10, 2020. Putin held a meeting on IT and telecom industries on Wednesday and urged the government to make…

Посольство США в Україні висловило глибоку стурбованість проведенням в окупованому Росією Криму військових парадів.

«Висловлюємо глибоку стурбованість щодо російських військових парадів, проведених на суверенній українській території 24 червня. Разом з нашими українськими партнерами ми твердо підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України, і ми будемо продовжувати робити так, щоб ціна слідування стежкою агресії була дуже високою для Росії», – мовиться у заяві посольства.

Ми закликаємо Росію негайно припинити порушення прав людини в Криму і піти з української території

Напередодні військові паради пройшли в Севастополі, Сімферополі та Керчі. Як передає проект Радіо Свобода Крим.Реалії, глядачам у Сімферополі вимірювали температуру і роздавали захисні маски з прапорцями «75 перемога». Люди здебільшого не дотримувалися соціальної дистанції і не одягали маски.

Крим.Реалії також повідомляють, що посольство США висловило стурбованість через проведення примусової судово-психіатричної експертизи в анексованому Криму фігуранту другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Руслану Сулейманову.

«Ми закликаємо Росію негайно припинити порушення прав людини в Криму і піти з української території», – йдеться в повідомленні.

Як відзначають Крим.Реалії, Руслан Сулейманов – учитель фізики, громадянський журналіст і стрімер «Кримської солідарності».

Крим. Реалії наводять наступну інформацію щодо «справи Хізб ут-Тахрір»:

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії та в окупованому нею в 2014 році Криму. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, включивши до списку об'єднань, названих «терористичними».

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Міжнародне право забороняє запроваджувати на окупованій території законодавство держави-окупанта.

Дивіться також: Смертельні трюки 3000 метрів над землею – акція підтримки артистів, які постраждали від пандемії COVID-19

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG