Спеціальні потреби

Новим прем’єр-міністром Португалії став Педру Пасуш Коелью


Прем’єр-міністр Педру Пасуш Коелью (зліва) і лідер Народної партії обмінюються документами про створення коаліційного уряду
Прем’єр-міністр Педру Пасуш Коелью (зліва) і лідер Народної партії обмінюються документами про створення коаліційного уряду

Президент Португалії Анібал Каваку Сілва призначив право-центристського політика Педру Пасуш Коелью на посаду прем’єр-міністра країни.

Коелью і його Соціал-демократична партія вийшли переможцями цього місяця на парламентських виборах, усуваючи від влади Соціалістичну партію.

Новий прем’єр-міністр каже, що докладе негайних зусиль для формування нового коаліційного уряду з правого напрямку Соціал-демократичним центром - Народною партією та займеться розв’язкою економічних проблем країни.

Новий уряд буде змушений запровадити ряд непопулярних глибоких скорочень і економічних реформ, яких вимагають Європейський Союз та Міжнародний валютний фонд.

Європейський Союз і Міжнародний валютний фонд надали Португалії допомогу на суму 110 мільярдів доларів на запровадження реформ, що має допомогти країні вийти з економічної кризи.

Колишній соціалістичний прем’єр-міністр Жозе Сократеш подав у відставку у березні, коли колишній склад парламенту відкинув запропонований ним пакет економічних реформ. Сократеш робив усе, щоб не звертатися до ЄС і МВФ за допомогою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG