Спеціальні потреби

Португальці протестують проти скорочення пільг


Португальці протестують проти скорочення пільг
Португальці протестують проти скорочення пільг

У четвер члени двох найбільших профспілок Португалії вийшли на одноденний загальнонаціональний страйк, виступаючи проти заходів жорсткої економії, запроваджених урядом країни в обмін на міжнародну фінансову допомогу. Масові демонстрації призвели до скасування десятків авіарейсів та перебоїв у роботі залізничного транспорту.

Дві профспілки Португалії, які представляють більше одного мільйона робочих, планують провести понад 30 маршів протесту. Очікується, що до страйкарів приєднаються також працівники шкіл та лікарень. Демонстранти обурені намірами уряду підвищити податки, зменшити пільги та скасувати деякі вихідні для держслужбовців.

Скорочення бюджетних витрат було однією з вимог Європейського Союзу при наданні Португалії 104 мільярдів доларів допомоги, для подолання економічної кризи. Однак скорочення витрат, разом із високим безробіттям та зниженням рівня життя викликало хвилю спротиву португальців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG