Спеціальні потреби

Україна має перемогти, інакше для демократичної спільноти це буде більша поразка, ніж Афганістан – Єрмак


Фото: Офіс президента України via AP
Фото: Офіс президента України via AP

Україна мусить здобути перемогу, інакше це була б "більша поразка для демократичної спільноти, ніж Афганістан". А також це стало б тріумфом диктатури. Таку заяву озвучив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час онлайн-дискусії, організованої Атлантичною радою США.

“Правда проста: бажання російського диктатора відновити імперію є екзистенційною загрозою українській державі та нації. Але це також створює широкий спектр загроз – від військових до екологічних – для західної цивілізації та людства загалом. Тому Україна повинна перемогти. Вона повинна інтегруватися в євроатлантичну спільноту. Вона має отримати надійні гарантії безпеки на перехідний період. Статус-кво – це не вихід. Будь-яка невизначеність щодо результатів цієї війни та невідповідність реакції НАТО нашим очікуванням дорівнюватиме перемозі Росії”, – заявив Єрмак.

Будь-яка невизначеність щодо результатів цієї війни та невідповідність реакції НАТО нашим очікуванням дорівнюватиме перемозі Росії.
Андрій Єрмак

Посадовець також наголосив, що український народ довів, що не відмовиться від свого права залишатися вільним. А українці заплатили своєю кров’ю, потом і сльозами за власне місце серед решти світової демократичної спільноти. Тому поразка України, наголосив Єрмак, стала б поразкою всього демократичного світу, і цьому слід запобігти.

Керівник Офісу президента України також заявив, що 15-річний “тіньовий бан” вступу України до НАТО повинен бути припинений, інакше Путін “отримає величезний бонус” до президентських виборів, що триватимуть у Росії наступного року.

(Тіньовий бан: англ. ban - укр. заборона)

Єрмак додав, що “невизначеність у Будапешті та Бухаресті” зробили напад Росії на Україну можливим. Він також додав, що воєнний стан не повинен бути перешкодою для вступу України до альянсу.

Про те, що “НАТО помилилося”, не надавши Україні дорожню карту до членства в Альянсі після саміту у Бухаресті у 2008-му році, заявляв і колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен. Він також був учасником онлайн-дискусії Атлантичної ради США, де виступав Андрій Єрмак.

Як повідомляв Голос Америки, Фог Расмуссен і зі свого боку висловив упевненість, що Україна повинна перемогти. А також наголосив, що на саміті у Вільнюсі, що має пройти в липні цього року, країни-члени НАТО повинні озвучити конкретні пропозиції щодо подальшого вступу України до Альянсу, оскільки нейтралітет не дасть Україні гарантій безпеки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG