Спеціальні потреби

Білий дім: урядовці США та Німеччини обговорили занепокоєння Вашингтона щодо "Північного потоку-2"


Радник США з нацбезпеки Джейк Салліван
Радник США з нацбезпеки Джейк Салліван

У середу урядові експерти США та Німеччини обговорили трубопровід "Північний потік-2", включно із занепокоєнням США щодо ризиків, які він становить для України та європейської енергетичної безпеки. Про це йдеться у заяві розміщеній на сайті Білого дому у середу.

У заяві вказується, що під час зустрічі радника США з нацбезпеки Джейка Саллівана з Яном Хекером, радником канцлера Німеччини з питань закордонної політики та безпеки також піднмались питання Росії, України, Ірану, регіону Сахель (країни Африки на південь від Сахари - прим. ГА), та Західних Балкан.

"Вони говорили про майбутню зустріч лідерів "Великої сімки" та саміт НАТО, важливість забезпечення енергетичного майбутнього Європи, колективні заходи для розподілу вакцин проти COVID-19, координацію з питань кібербезпеки та відповіді на кібератаки з використанням програм-вимагачів, а також пріоритети закордонної політики, включно з Росією, Україною, Іраном, Сахелем, та Західними Балканами", - йдеться у заяві.

Напередодні Міністр закордонних справ Німеччини Гейко Маас заявив, що Німеччина та США нині проводять переговори щодо вирішення ситуації щодо газогону "Північний потік-2".

Конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрік закликав Німеччину та США "визнати серйозні наслідки "Північного потоку-2" для національної безпеки". До Сенату та Палати представників США було подано законопроекти, що вимагають скасування виключення із санкцій для Nord Stream 2 AG та її керівника.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що побудову трубопроводу "Північний потік-2" майже завершено і запровадження нових санкцій зашкодило б відносинам США з європейськими союзниками.

Дивіться також: Дівчина з Каліфорнії, аби захистити своїх собак, голіруч кинулася на ведмедицю

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG