Спеціальні потреби

С.Пайфер: Уряду не слід навантажувати підприємців надмірними податками


Колишній посол Сполучених Штатів в Україні, а нині – старший співробітник Інституту імені Брукінґса – Стівен Пайфер в інтерв’ю «Голосу Америки» сказав, що для держави у широкій перспективі, краще було б не перевантажували дрібних підприємців надмірними податками. Адже саме малий бізнес має бути для країни джерелом розвитку економіки та інновацій.

На думку Пайфера, протест підприємців в Україні можна зрозуміти, оскільки люди вважають, що запропонований владою Податковий кодекс неадекватно зміщує податкове навантаження з великих компаній на дрібний і середній бізнес:

«Я не думаю, що це можна назвати революцією. У Cполучених Штатах, чи інших країнах підприємці звернулися би по захист до лобістських організацій, чи асоціацій, які об’єднують представників певних бізнесів. Я не думаю, що подібні організації достатньо розвинуті в Україні. Саме тому виглядає, що для малих підприємців протести – це єдиний спосіб, яким вони можуть висловити своє незадоволення».

Стівен Пайфер вважає, що теперішній виступ підприємців навряд чи переросте у щось більше і не слід очікувати повторення революційних події 2004-го року:

«Я думаю, що ситуація зараз зовсім інша. Помаранчева революція була спровокована, як більшість вважає, грубими порушеннями влади під час президентських виборів. Людей на вулиці вивело розуміння, що їхнє демократичне право обирати було у них відібране. Зараз це здебільшого суперечка на економічну тему. Але до певної міри, можливо Помаранчева революція тоді дала можливість людям тепер відстоювати свої права – чи за допомогою суспільних інституцій, чи шляхом протестів».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG