Спеціальні потреби

Україна незабаром отримає 1,3 млрд дол від МВФ та 2 млрд євро від ЄС


Будівля Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні, США
Будівля Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні, США

Виконавча рада МВФ підтримала виділення Україні близько $1,3 млрд у межах Швидкого інструменту фінансування. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. У соцмережевому дописі він подякував директорці-розпорядниці Фонду Крісталіні Георгієвій за підтримку.

Отриманий транш буде направлено на підтримку обороноздатності України, виплату пенсій та соціальних програм, а також для посилання стійкості нашої економіки, – написав прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль в Telegram.

Після початку повномасштабного вторгнення Україна вже отримала від МВФ 1,4 млрд дол в рамках програм швидкого фінансування.

Минулого місяця в МВФ повідомили, що крім екстреної допомоги Україні, Фонд також працює над новим пакетом більш довгострокової підтримки. Тоді Шмигаль заявляв пресі, що Україна сподівається отримати біля 12 мільярдів доларів від МВФ наступного року.

В п'ятницю президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС планує вже у найближчі дні надати Україні 2 млрд євро макрофінансової допомоги.

Вона підкреслила, що з початку війни ЄС надала 19 млрд євро допомоги Україні а також оборонну допомогу.

Дивіться також: Чи виведуть іноземці свій бізнес з Росії, після указу Путіна про мобілізацію

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG